Roble 2011
Ak sa rozhodnete ochutnať červené španielske víno, rozhodne odporúčame ochutnať vína z modrej odrody Tempranillo. Majú v sebe extrakt španielskej krajiny, vášeň a oheň španielskeho ľudu. A ak Tempranillo, tak z oblasti, ktorá je predurčená na jeho pestovanie, z Ribery del Duero. Neviem ako vám, ale nám vína z brehov Duera chutia o poznanie lepšie ako vína z Riojy.
Roble 2011 je mladým vínom, ktoré prechádza iba kratučkým školením v barikových sudoch počas 4 mesiacov. Jeho farba je sýta, rubínovo červená s fialovými odleskami. Vôňa vína prekvapí svojou ovocnosťou s jasnými odkazmi na zrelé čerešne a na tmavé lesné ovocie. Neskôr sa objavujúce decentné tóny jemnej vanilky a škorice pochádzajú z procesu školenia v dubových sudoch. Chuť je expresívna a elegantná, s jemnou kyselinkou a krásne rafinovaným chvostíkom v koncovke.
Víno je vhodné na archiváciu do 5 rokov.
Víno bolo ocenené 89 bodmi od Roberta Parkra a 92 bodmi v magazíne Wine & Spirits.
Víno si veľmi dobre rozumie s grilovaným mladým bravčovým mäsom marinovaným v bylinkách, alebo s jahňacími kotletkami na prírodno.
VÝROBCOVIA
Kliknite prevyhľadávanie podľa
výrobcov